Tillhör kategori: Teambuilding

Speeddejta kollegorna!

Det är inte alltid vi hinner med den där AW:n. Det ska tränas, lagas mat – gärna långkok, och läggas tid på andra fritidsintressen. Samtidigt är vi ju nyfikna på de där kollegorna. De som inte sitter i samma arbetsgrupp som en själv, och kanske till och med på en annan enhet. Vårt tips är att ta några minuter av nästa personalmöte och mingla runt innan dagordningens ord får råda.

Utse ansvariga som ska komma på 2-3 frågor som alla kan svara på och intervjua varandra om. Eller be alla skriva frågor på lappar, lägg lapparna i, förslagsvis, en svart höghatt (ni vet en sån vi alla har kvar sen farfars dagar) och låt slumpen avgöra vad ni ska lära er om varandra genom att dra frågor ur hatten. Para ihop er med personer ni inte hinner prata så mycket med under en vanlig arbetsdag, se till att båda hinner svara på frågan, och presentera varandras svar för övriga kollegor innan ni går vidare till nästa fråga och hittar ny kollega att prata med.

Har ni svårt att komma på frågor eller vill ha fler övningar att arbeta med? Hör av er till oss så hittar vi på något som passar er!