Tillhör kategori: Projektledning

Projektledaren tar inte semester

Att vara projektledare är inte bara ett yrke eller en titel, det är ett sätt att vara. Projekten finns ju överallt, hela tiden.  Att städa lägenheten, köpa nya skor, ha en fest – ja allt kan vara ett projekt! Inte minst gäller det semestern. Inför semesterresan behövs givetvis en projektplan: Vilken budget har vi? Hur lång tid? Vad vill vi uppnå med denna semester och hur kan vi nå vårt mål? Kalla gärna alla inblandade till ett projektmöte för att göra en arbetsfördelning. Under semesterresan (läs: genomförandet av projektet) är det viktigt att följa upp så att ni följer planen. Finns verkligen utrymme att spontant köpa den där superhäftiga tavlan/vattenpipan/mattan? Om vi sagt att vi ska ”upptäcka Mallorca” borde vi kanske lämna Alcúdia åtminstone en dag?

Väl hemma från resan är det viktigt att följa upp: vad fungerade och vad ska vi förbättra till nästa gång? Sen är det bara att hugga in på nästa projekt: rensa rabatten, måla stugan, klippa gräset… Eller också är det nu dags att tvinga den eviga projektledaren att lägga sig med en bok i solen…